Aanpak voor startende docenten

Met plezier en energie aan het werk blijven

Beschrijving aanbod

Uit onderzoek is gebleken dat veel docenten psychische en/of stressklachten hebben. Om dat te verminderen is een preventieve aanpak nodig. De eerste jaren in het onderwijs vragen veel energie. Het heeft een groot voordeel als er bij de start van hun loopbaan aandacht wordt besteed aan een goede balans tussen werk en gezondheid.
Het onderstaande aanbod heeft als doel de mentale weerbaarheid in het onderwijs te versterken. Docenten leren hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun welzijn. Als zij dit in het begin van hun loopbaan leren, is het effect op de langere termijn groter.

Doel

Daling van het ziekteverzuim door middel van het versterken van de mentale weerbaarheid bij startende docenten.

Aanpak

Deze preventieve aanpak bestrijkt twee schooljaren. Per jaar worden drie trainingen gegeven van drie uur. Maandelijks wordt met de deelnemers contact via de mail onderhouden. Naast de trainingen is individuele aandacht mogelijk door middel van coachingsgesprekken.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen:

  • Hoe beïnvloed ik mijn eigen welzijn?
  • Waar krijg ik energie van?
  • Hoe blijf ik fit?
  • Hoe creëer ik een gezonde leefstijl?
  • Hoe combineer ik werk en privé?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik een gezond evenwicht behoudt?

Interesse? Vraag vrijblijvend een gesprek aan om de aanpak aan te laten sluiten bij uw school. De zes trainingsmodules worden op maat gemaakt.