Online Trainingen VO en PO

 

‘Kom je ook weer in de klas?’

Hopelijk duurt het niet al te lang meer en gaan de scholen weer open. Veel leerlingen en ook hun ouders zullen een zucht van verlichting slaken als het zover is. Voor een aantal leerlingen zal het weer wennen zijn, terug in het ritme. Dat gaat vooral op voor die leerling die vòòr deze crisis al moeite had om op school te komen, of die bijvoorbeeld opviel door het vele ziekteverzuim. Om juist hem of haar weer in je klas te krijgen is deze training bedoeld. Je leert welke stappen je nu al kunt zetten en hoe je een motiverend gesprek kunt voeren.

De online training duurt twee uur, vindt via ZOOM plaats en het maximaal aantal deelnemers is acht.

De investering bedraagt 45 euro per persoon of als ‘incompany training’ betaal je 250 euro exclusief BTW.

 

Vervolgtraining ‘Kom je ook weer in de klas?’

Mocht je tijdens gesprekken met een leerling merken dat het lastig is om hem of haar te motiveren, dan is dit je kans om samen met drie andere collega’s jouw casus te bespreken. Samen oefenen we motiverende gesprekstechnieken. De vervolgtrainingen duren een uur en met maximaal vier personen, zodat jouw casus voldoende aandacht krijgt. Uiteraard leer je ook veel van de voorbeelden van jouw collega’s.

De investering bedraagt 30 euro per persoon of als ‘incompany training’ betaal je 100 euro exclusief BTW.

 

Hoe voer je een deurgesprek?

Mocht je jouw leerling uit het oog verliezen doordat je geen contact krijgt met zowel de ouders als leerling, dan wil je misschien een huisbezoek afleggen. Dat is in deze coronatijd lastig, je moet ook aan jouw eigen veiligheid denken. Om die reden heb ik een training ontwikkeld hoe je aan de deur een veilig en vooral kort gesprek kunt voeren.

De online training duurt maximaal twee uur, vindt via ZOOM plaats en het maximaal aantal deelnemers is acht.

De investering bedraagt 45 euro per persoon of als ‘incompany training’ betaal je 250 euro exclusief BTW.