EMDR

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Vertaalt betekent EMDR dat door oogbeweging je minder gevoelig wordt voor bepaalde gebeurtenissen. Hierdoor verwerk je je ervaringen. Met EMDR is het niet nodig om lang te praten over het verleden. EMDR veroorzaakt veranderingen die ook na langere tijd blijven bestaan. EMDR wordt meestal toegepast bij trauma en angsten.

Dat gebeurtenissen uit het verleden een negatief effect kunnen hebben op het heden, zal voor niemand een verrassing zijn. Persoonlijke eigenschappen, die je nu in het werk dwarszitten, zijn vaak ontstaan uit ervaringen in het verleden. Zoals bijvoorbeeld het altijd maar doorzetten en het niet luisteren naar de signalen van je lichaam. Of alles goed willen doen en geen fouten mogen maken.  EMDR helpt je om je gedrag sneller te veranderen.

EMDR is daarom ook goed toepasbaar bij stress. Ik heb inmiddels al een groot aantal leerkrachten en docenten kunnen helpen met EMDR nadat zij een heftige ervaring hebben gehad in hun contact met ouders. Als gevolg van zo’n gebeurtenis leidden ook andere oudergesprekken vaker tot een stressreactie. Na één EMDR sessie merkten de behandelden al verschil.

Wil je weten of EMDR ook jou kan helpen, neem dan contact me op!

Op mijn werk heb ik te maken gehad met een verbaal en fysiek agressieve ouder, terwijl ik hoogzwanger was.
Behalve de agressie ging er ook van alles mis qua communicatie. In ieder geval heeft het hele gebeuren dusdanig invloed op mij gehad, dat ik niet meer naar mijn werk wilde. Personeelszaken bood mij een coachtraject bij Esther aan. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij Esther.
Ze biedt je echt een luisterend oor en dit zorgde ervoor dat ik met vertrouwen de EMDR aanging. Na twee EMDR sessies kon ik zonder spanning de school weer in en na drie sessies voelde ik mij weer goed. Ongelooflijk hoe snel de EMDR bij mij werkte!

Mandy

EMDR en zelfbeeld

Als je last hebt van een negatief zelfbeeld, is de kans groot dat je meer stress ervaart dan iemand met een realistisch zelfbeeld. Dat kan komen doordat je het belangrijk kunt vinden hoe een ander je ziet. Je wilt het graag heel goed doen, of je cijfert jezelf helemaal weg, of je wilt graag de ander pleasen.

Speciaal voor de mensen die een meer realistisch zelfbeeld willen hebben en af willen van dat negatieve zelfbeeld, heb ik een stappenplan ontwikkeld. Het is een intensief programma waarin je ook thuis flink aan de slag gaat. Het eindresultaat: een realistisch en positiever zelfbeeld!

Ik merkte dat oudergesprekken mij veel stress gaven. Ik zag er weken van te voren als een berg tegenop en kon het niet loslaten. Daardoor raakte ik qua energie uit balans. Mijn leidinggevende stuurde mij ter preventie naar Esther. Daar ontdekte ik dat in het verleden ik een heel naar gesprek had gehad met een ouder en dat ik daardoor tegen die gesprekken op zag. Met twee EMDR sessies was dat stress gevoel weg en zelfs een jaar later heb ik geen spanning meer als het om oudergesprekken gaat.
Esther luistert, vraagt door en weet hierna goed te benoemen waar het ‘probleem’ zit en zorgt voor bewustwording. Ze is eerlijk en heeft mij tijdens de gesprekken goed aan het denken gezet.
Ook kent ze de manier van werken in het onderwijs en hierdoor had ze voor mij tips waar ik echt iets aan had.
 

Nadine

Tijdens mij coachtraject bij Esther heb ik een aantal keer EMDR gedaan. Bijzonder hoe je door deze behandeling, met je eigen gedachten, een ervaring kunt terughalen en verwerken. Tijdens, en net na, het moment van de EMDR behandeling was het voor mij relatief makkelijk om afstand te nemen. Ik was daarom wel sceptisch over het lange termijn effect. De werking van een EMDR behandeling heeft mij positief verbaasd. Het is enorm wonderlijk hoe je erdoor bevrijd kunt worden. Ik heb dat in verschillende situaties naderhand ervaren en heb er nog steeds profijt van. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze sessies met Esther heb mogen doen.

Johan