Primair onderwijs

 • Het eindadviesgesprek (groep 8)
  De verwachtingen van ouders lijken steeds vaker hooggespannen. Hoe ga je als school en leerkracht om met de druk van ouders om anders te adviseren?

  In deze training leer je hoe zo’n gesprek kunt voeren met als resultaat dat de leerling op de juiste plek komt en de relatie met ouders goed blijft.

 • Het lastige onderwerp bespreekbaar maken
  Een leerling vertoont zorgelijk gedrag en er is externe hulpverlening nodig is. Ouders zeggen dit gedrag niet te herkennen.

  Of: De scores van een leerling vallen tegen en als hij/zij zo doorgaat, blijft de leerling zitten.

  Of: Er zijn zorgen dat een leerling verwaarloosd wordt, de leerling ziet er wat onverzorgd uit en valt tijdens de les in slaap.

  Herkenbaar?

  Na deze training kunnen mentoren het lastige onderwerp bespreekbaar maken met behoud van een goed contact.

 • Ontevreden ouder? Wat nu?! Niet meer schrikken van een boze ouder!
  Een ouder spreekt een medewerker van school aan, is erg boos en wil direct in gesprek. Vooral het onverwachtse kan het ingewikkeld maken hoe om te gaan met een boze ouder.

  Na deze training schrikken medewerkers minder van boze ouders. Zij weten hoe de ouder rustig te krijgen, waardoor een gesprek mogelijk is.

 • Het effectief voeren van een tienminuten gesprek: ‘Heb je even?’
  Tien minuten is soms kort. De leerkracht wil het nodige te vertellen en de ouders willen ook hun verhaal kwijt. Het effectief voeren van een tienminuten gesprek vraagt om een specifieke benadering waarbij recht wordt gedaan aan de boodschap van de leerkracht en de vragen van de ouders.

  Na deze training is tien minuten meer dan genoeg en zijn beide partijen tevreden.

 • Waardevolle Feedback geven aan collega’s
  Vaak geven we elkaar geen feedback omdat we bang zijn dat we de ander kwetsen of uit angst dat de ander boos wordt. Dat is jammer!

  Feedback draagt bij aan een optimale ontwikkeling en een professionele relatie. Het kan de relatie verstevigen en irritaties verminderen.

  Na deze training wordt feedback op zo’n manier gegeven dat beiden er wat aan hebben en het contact goed blijft.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan, ik kom graag bij u langs. De trainingen worden op maat gemaakt, zodat er wordt aangesloten bij de dagelijkse praktijk.

Eshter heeft voor mij dingen goed in perspectief weten te zetten. Zij heeft enorme mensenkennis, kijkt naar het grote plaatje, is oprecht en to the point. Door haar kritische vraagstelling wist zij mij steeds nieuwe inzichten te geven om mijn horizon te verbreden. Ik ben bewuster geworden van mijn eigenschappen, kwaliteiten en vuilkuilen en heb tools gekregen waarmee ik aan de slag kan om deze verder te ontwikkelen en in balans te brengen. Esther is een eerlijke, intelligente en kundige coach. Zij komt goed tot de kern en onderbouwd bevindingen met theorie! Haar aanstekelijk enthousiasme en positieve instelling hebben mij erg geholpen.

Christina