Over mijzelf

Ik geloof dat mensen zich gelukkiger kunnen voelen en gezonder kunnen zijn, als zij anders leren omgaan met stress. Onder stress versta ik het gevoel dat ‘het’ teveel is, het niet lekker in je vel zitten en ‘het’ anders willen. Ik vind het dan ook geweldig dat ik kan bijdragen aan een wereld, waarin mensen bewust zelf invloed uitoefenen op hun eigen geluk. Dat is echt mijn missie! Je hebt écht zelf invloed op hoe je je voelt. Dat wil niet zeggen dat ik geloof in een wereld waarin mensen alleen maar gelukkig zijn. Stress en dus ook pijn, tegenslag en verdriet zijn nu eenmaal onderdeel van het leven. Dat mag er wat mij betreft ook zijn en daar hebben we mee te dealen.

In 2006 ben ik begonnen met ESTHIA!, een praktijk voor klachtgerichte en ontspannende massages. Voor mij werd steeds duidelijker dat lichamelijke klachten, psychische klachten kunnen veroorzaken en andersom. Vanaf toen werd mijn doel om mensen te leren hun psyche zo te beïnvloeden dat zij zich zowel lichamelijk als geestelijk beter gingen voelen. Om die reden ben ik in 2013 gestart met mijn eigen praktijk voor coaching. Ik richt mij op het onderwijs, omdat ik zelf heb ervaren dat het een werkplek is, waar de kans op stress groot is. Daarnaast is het een zo belangrijk beroep. Zonder goed onderwijs, geen gezonde samenleving!

Ik kan mensen die anders om willen gaan met tegenslagen en stress goed helpen. Ik heb zelf uiteraard ook de nodige tegenslagen en stress gehad en heb ontdekt dat ik een goede manier heb gevonden om daar mee om te gaan.

Die manier bestaat onder andere uit het accepteren van wat is, kijken wat je zelf kunt veranderen en anders gaan denken over waar je last van hebt. Het werkt echt!

Toen ik aan het coachings­traject begon, had ik nauwelijks nog zelfvertrouwen. Ik heb veel meegemaakt en ik denk dat ik het niet op de goede manier verwerkt had. Ik heb geleerd weer naar mezelf te luisteren, mezelf te waarderen en mezelf te gunnen gelukkig te mogen zijn. Misschien is wel het belangrijkste dat ik mezelf heb leren vergeven.
Ik weet niet precies hoe het kwam, maar voor Esther was ik een open boek. Na ieder gesprek voelde ik mij opgelucht, lichter en met meer energie. Ik vind Esther een eerlijke en open coach met haar hart op de goede plek.

Soledad Ugaz Barrantes

Tijdens het coachingstraject maak ik gebruik van technieken uit de NLP, oplossingsgericht coachen, mindfulness en energiewerk. En dat geeft ook weer wie ik ben. Ik geloof namelijk niet in één oplossing die voor iedereen werkt, maar wel dat er voor iedereen een werkende oplossing is. Ik sta positief in het leven en geloof dat ik zelf invloed heb op hoe ik mij voel, ik ben praktisch en doelgericht. Ik geloof dat wat je aandacht geeft groeit, dus richt ik mij liever op wat er al goed gaat en wat ik wil dan op wat er niet goed gaat en wat ik niet wil.

Door de combinatie van NLP, oplossingsgericht coachen, mindfulness en mijn ervaringen in de hulpverlening en het onderwijs, is het coachingstraject snel en effectief. We gaan heel doelgericht en praktisch aan de slag. Als je houdt van een informele sfeer en oprechtheid dan is het zeker de moeite waard een afspraak te maken.

Ik ben bij Esther gekomen omdat ik last van faalangst had. Ik wilde alles perfect doen en vond het lastig om beoordeeld te worden. Dit had invloed op mijn gedrag en fysieke gesteldheid.
Ik heb geleerd hoe enorm de invloed is van mijn denken. Ik heb trucjes geleerd waardoor ik mij veel zekere voel. Wat ik zo prettig vond aan Esther, is dat zij erg doortastend is. Naar mijn idee wist zij dingen aan te geven over mij die ik in eerste instantie niet door had. Dat is erg fijn.

Suzanne