Wees preventief en voorkom uitval!

Een preventieve training speciaal voor het onderwijs!

Er is niets belangrijkers dan het voorkomen van uitval van uw personeel. Leer hen hoe zij ongezonde stress kunnen voorkomen. Zo blijven zij gemotiveerder en gezonder. In deze training leren deelnemers op een praktische en effectieve wijze hoe zij met plezier en energie hun werk kunnen blijven doen.

Waarom ongezonde stress voorkomen?

Stress is een normaal onderdeel van ons dagelijks leven. Stress maakt ons alert en vergroot onze prestaties. Als stress te lang duurt, wordt het ongezond. Langdurige stress kan ons ziek maken. Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. En dat is precies wat we met deze training in de praktijk gaat brengen.

Inhoud training ‘Less stress!’

Groepsgrote:  Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
Duur:               2 x 3 uur
Investering:    250 euro pp. (of in company 1500 euro)
Locatie:           Den Haag of omgeving
Data:               In overleg
Doel:               Deelnemers weten wat zij moeten doen om ongezonde stress te voorkomen.

Tussen de 2 trainingsdagen in wordt geoefend met wat er eerder geleerd is.

De training is praktisch en gericht op de praktijksituatie van de deelnemer. Daarbij wordt ingegaan op de persoonlijke ervaringen. De deelnemers ontvangen een reader en eindigen de training met een Persoonlijk Preventief Plan van Aanpak.

Inhoud:

  • Wat is gezonde en ongezonde stress en wat zijn de oorzaken en gevolgen?
  • Herkennen persoonlijke stresssignalen en eigenschappen
  • Hoe vergroot je je draagkracht en verminder je je draaglast?
  • Locus of control. Wie is verantwoordelijk?

Contra-indicatie: Werknemers met een burn-out of met zware burn-out verschijnselen.

Op mijn werk voelde ik mij overbelast en gestress. Ik was moe, vlak en onverschillig. Van huis uit ben ik een enthousiast en spontaan persoon, die graag dingen onderneemt. Gelukkig ‘ben ik er weer’. Ik heb nu een ander idee van wat ik van mezelf kan en mag verwachten en kan hierdoor veel beter mijn grenzen aangeven en bewaken. Ik weet ook weer wat ik wil en wat ik niet wil en durf dit nu ook gewoon aan te geven en daar keuzes op te baseren. Ongeacht wat anderen daar van vinden.
Esther luistert zonder oordeel en zonder oplossingen te noemen. Door vragen en opdrachtjes ben ik bij mijn eigen oplossing gekomen. Esther is gericht op zelfreflectie / zelfinzicht. En ze is gewoon een heel fijn mens om mee te praten.

Marja de Regt